Vouw eens wat!/I like to fold !

Een kast vol kleine boekjes/A case full of books

Dit boekenkastje trekt altijd veel belangstelling op markten en beurzen. In het kastje is plaats voor een aantal boekjes, die gevouwen zijn volgens de modulaire origami. Dat wil zeggen, dat ze worden samengesteld uit delen, modules.

Het is ontzettend leuk werk om te doen, zowel het vouwen van de boekjes als het maken van het kastje. Ik probeer altijd een verrassing in de kast te verstoppen, zoals een onverwacht mooi papiertje in de binnenkant of een mooie achterwand.

De kastjes worden veel gebruikt als (bijvoorbeeld) jubileumgeschenk. In de boekjes kan dan van alles en nog wat geschreven worden over de jubilaris.

Ik maak ze met een bepaalde kleur, zoals blauw of rood. Dan probeer ik allemaal mooie Indiase, Nepalese of Japanse papiertjes in die kleuren erbij te zoeken.

Filmpje

A library with mini books

This item is very popular on creative markets. It's used for special anniversaries. I try to make a surprise inside the box, like a special nice paper. The books are made of several paper strips, which is called modular origami. I usually make the libraries in one colour, like red or blue and I try to find all kinds of Indian, Nepalese and Japanese papers in that colour.

click!