Pagodedozen/Pagodeboxes

Vijftig tinten blauw
Ik heb de tinten niet geteld en het zullen er ongetwijfeld minder zijn, maar ik vond de titel wel leuk. Ik noem de doos pagodedoos vanwege het gelaagde deksel en de gelaagde pootjes. Mijn inspiratie kwam van Randi Parkhurst, een boekkunstenares die dingen naar mijn hart maakt. Zoals gewoonlijk, heb ik er mijn eigen draai aan proberen te geven. In de lades heb ik allerlei boekjes gestopt. Het zijn mini-versies van mij al bekende boekjes, zoals het vlaggenboek (in foedraal), het cascadeboek, het magische mapje. Verder is er een boekje met Japanse binding, een wybertjesboekje, enkele vouwboekjes, een boekje met pianoscharnier, een post-it boekje, een origamipocketboekje, een explosiemapje (met zelf gemarmerd papier)... In het grote vak bovenin de doos heb ik een boek met dubbele sing weave gemaakt. Ik ben er een poosje mee zoet geweest, maar o, wat was het leuk om te doen!

Ik heb nog een pagodedoos gemaakt, met als thema: Op reis! Voor het papier heb ik een oude schoolatlas gesloopt. 

De demonstratie van die doos kun je hier bekijken.

Fifty shades of blue

I didn't count the shades and there are probably less than 50, but I liked the title! I was inspired by Randi Parkhurst, who I admire very much.

There are all sorts of little books in the drawers, like the flagbook, the waterfall book, the Shrigley, a Turkish map. Do check it out for yourself. Here's a link to a demonstration of this box on my youtube channel.

 

Pagodedoos met een aantal kleine boekjes voor in de lades/pagode box with some little books you can put in the drawers