Books and embroidery

Er zit geen steekje los!/ No loose stitches!

Borduurwerk in een hard cover boek. Voor de binding: zie onderste foto/embroidery in a hard cover book. For the binding: see photo below

Ik houd erg van handwerken. Op deze pagina gaat het over borduren, waarbij ik dan vooral het borduren van kruissteken bedoel.

Bij het borduurblad waarop ik ben geabonneerd, zaten een aantal leuke patronen en toen ik daar eenmaal aan begonnen was, wist ik niet meer van ophouden!

Ik heb boekjes gemaakt met kinderpatroontjes (diertjes), initialen en merklappatronen. Van die laatste kun je ook mooie kaarten maken.

De omslagen voor de boekjes heb ik meestal gemaakt van Zaans Bord of papier van de Middelste Molen. Maar ik heb ook boekjes gemaakt met een harde kaft; daarin moet het borduurwerkje dan netjes ingekaderd worden. Ik heb er nu zoveel gemaakt! en ik hou er nog lang niet mee op... In het Engelstalige gedeelte hieronder kun je nog op de links klikken voor een project en de baby Yoda boekjes, beiden met borduurwerk.

Embroidery!

I love to embroider and make a nice book of it. The covers are mostly of Zaans Bord. The photo's show the winter book of my project Seasons. I made so many books with embroidery and I'm certainly not going to stop!

Here you can see a project I made, called A token of love. I used my own handmade paper.The patterns were used by 18th Century Quaker girls, for the samplers they made.

And here are my Baby Yoda books!

Het boek is gebonden met een binding die 'packed dots 'heet/the book is bound with the 'packed dots 'binding.