Medallion book

Medaillonboekje/ Medallion books

Gebonden met een variatie op de langsteek/Bound with a variation of the longstitch

Op de beurs in Leiden kwam ik een kraam tegen waar men medaillons verkocht. Ik was op slag verliefd en ik kocht er een aantal, nog niet wetend wat ik ermee zou doen. Zoals dat wel vaker gebeurt, bleven de medaillons een poosje in de kast liggen. Er komt vanzelf een idee, dacht ik. En dat was ook zo. Het idee bleek een oblong boekje, waarbij het medaillon in het voorplat zit verzonken. Het is even een gedoetje om dat voor elkaar te krijgen, maar dan heb je ook wat: namelijk een origineel cadeautje of hebbedingetje.

Doordat ik schutbladen van 1 mm karton heb gemaakt, zie je aan de binnenkant niets meer van het medaillon. De schutbladen heb ik van mooi Japans papier gemaakt of van fluweellinnen.

I bought the medallions at the BookArtFair in Leiden. I didn't know then what to do with the medallions, but as I like to embed all kind of things in the front of a book, I decided to make a medallion book. It was a bit of a thingie to get the medallion in the cover, but I managed and I like the results very much.

Dit zijn enkele van de medaillons die ik gekocht heb./ Here are some of the medallions I bought.